Můj čas na kafíčko

9 výčitek, kdy muži šílí

Když se vyhnete následujícím frázím, budete mít nejspíš o dost šťastnější vztah.

Dávejte si pozor na pusu, protože určité věty, které my ženy pronášíme, mohou na chlapa působit jako červená barva na býka, a umí i zničit vztah. Dobře zvažte, zda tyto fráze ještě někdy řeknete…

Každá máme osobitý styl vyjadřovaní, kterým dosahujeme svých cílů. Pak jsou tu ale věty, které vůči mužům opravdu neradno využívat.

1. Kdybys byl chlap, tak bys...

Věta, která vypadá nenápadně, je ve skutečnosti ponižující a manipulující a chlap ji vnímá jako útok na sebevědomí. Naznačujete mu, že pokud neudělá něco, co vy chcete, nebude ve vašich očích dost mužný.

Možná že slabší „kus“ podlehne a přizpůsobí se vašemu vydírání, ale silnější spolehlivě vzplane vzteky s tím, že na něj takový nátlak neplatí.

Při kutilství sice mnohé zastanete sama, ale zapojte i jeho.

2. Tohle by můj ex neudělal

Předhazovat partnerovi lepší vlastnosti vašeho bývalého je těžce nefér. Vám by se to také špatně poslouchalo obráceně. Kdyby byl váš bývalý tak senzační, přece byste s ním zůstala nebo se alespoň snažila ho získat zpátky. Váš současný partner by si taky mohl sbalit věci se slovy: „Tak mu zavolej, když já ti nejsem dost dobrej.“

3. Dnes už mě tolik nemiluješ

Zatímco během zamilovanosti má chlap vlivem hormonů zastřené uvažování a je na lásce k vám závislý, později už je pro něj zbytečné vás ujišťovat o nehynoucí lásce. Když zazní tato vaše výčitka, nechápe, o co vám jde. Myslí si, že přece kdyby vás nemiloval, tak by s vámi nebyl, ne? Chlap prostě uvažuje jinak.

4. Buď já, nebo...

Můžete mít pocit, že vás partner zanedbává kvůli koníčkům nebo přátelům. Nikdy ovšem neostřete problém tak, aby si musel vybrat. Vysvětlete mu, proč se cítíte špatně, a sdělte mu, kam by vaše nespokojenost mohla vést. Vyčkejte, jestli pochopí, že svým chováním váš vztah ohrožuje. Pokud ne, hledejte jiného.

5. O tom s tebou nebudu mluvit

Muži sice neradi vedou dlouhé rozpravy, ale když už, tak se snaží dobrat řešení. Touto větou mu ale dáváte najevo pohrdání, že jeho názor pro vás není důležitý a stejně se podle něj řídit nebudete. O důležitých věcech ve vašem vztahu a rozhodnutích ale spolu mluvit musíte.

6. Vypadáš v tom tlustý

Než abyste kritizovala jeho váhu nebo se ho ptala, kam mu zmizely kdysi tak parádní svaly, raději začněte dietněji vařit, nakupovat zdravé potraviny, navrhněte víkend na kolech nebo mu dejte permanentku do posilovny. Většina mužů se trápí tím, jak stárnou, a vaše kritika je od vás může odehnat.

7. Raději to udělám sama

Tahle fráze je škodlivá dvěma směry. Za prvé dáváte muži najevo, že je v domácnosti neschopný, a za druhé, že jeho snaha pro vás není dost dobrá. Může si začít myslet, že nikdy nic neudělá správně. I když něco dělá jinak než vy, neznamená to přece, že ho musíte komandovat jako malého kluka.

8. Vždy... Nebo také Nikdy...

Ta slovíčka neříkejte, protože nastartují negativní atmosféru. Chlap se dostane do ofenzivy a začne se bránit. Tyhle výroky může cítit jako nespravedlivé a může začít střílet rovněž, aby vám to vrátil. Většina mužů je ochotna udělat téměř cokoli, jen aby vám udělali radost. Záleží jen na tom, jak to řeknete.

9. Jsi stejný jako tvůj otec

I když si to myslíte, neříkejte to. Předhazovat partnerovi horší stránky jeho rodiny je zraňující. Přeskočte urážku a zkuste na to jít jinak. I když je váš tchán bordelář a váš chlap nechává špinavé nádobí po bytě, nevyvolávejte konflikt a raději použijte žádost. Slušností dosáhnete svého cíle snáz než útokem.

 

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden