Moje šťastná hvězda

Aby nevypadávaly vlasy

Každý den vám při česání vypadají celé chuchvalce vlasů? Pečujte více o své vlasy a brzy zase budete mít bujnou hřívu. Pokud nevíte jak, dozajista se vám budou hodit naše rady.

Co způsobuje padání vlasů?

Ne všechno zachrání kvalitní šampon a kondicionér. Hodně záleží i na vaší zdravé životosprávě. Padání vlasů totiž způsobuje nekvalitní strava, nedostatek vitaminu B6 nebo zkrátka i to, že se o své vlasy a pokožku hlavy správně nestaráte.

Jen si mýt vlasy totiž nestačí. Musíte myslet i na to, co s vlasy děláte v průběhu celého dne. Co tedy udělat pro to, aby vlasy konečně přestaly padat?

Jezte vitamin B a C

Citrusy jako pomeranče, grepy nebo citrony výrazně přispívají ke zdraví vlasů. Snězte alespoň jeden pomeranč denně nebo vypijte sklenici čerstvě vymačkané citrusové šťávy.

Co se týče vitaminu B6, pak byste měli do jídelníčku zařadit hlavně avokádo, mrkev, špenát, kapustu nebo ořechy.

S tužidly a laky šetřete

Pokud jste zvyklá denně používat přípravky na vlasy, díky kterým vám účes vydrží po celý den, omezte je. Nejenže zatěžují vlasy, ale i pokožku hlavy.

Naštěstí v drogeriích i na internetu najdete i takové laky a tužidla, které jsou k vlasům mnohem šetrnější. Ať vám nechybějí bílkoviny Hodně bílkovin a vhodných tuků vaše vlasy může zachránit.

Jezte špenát, ořechy a sushi!

Pokud chcete vyzkoušet i něco exotičtějšího, kupte si mořské řasy a udělejte si z nich třeba salát. Seženete je ve všech větších supermarketech, večerkách a také na internetu.

Zapomeňte na gumičky

Každodenní stahování vlasů do těsného účesu vlasům vůbec nepomáhá. Jejich mechanické namáhání totiž způsobuje i jejich vypadávání.

Noste vlasy volně, a to i bez spon či pinetek. Dopřejte si masáž hlavy Skvěle si u ní odpočinete a také vám prokrví pokožku hlavy a vlasové váčky. Díky tomu vám porostou vlasy mnohem rychleji. Někdy postačí i pomalé kartáčování.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden