Moje šťastná hvězda

Aby se oblečení nemačkalo

Týden co týden se žehlíte s oblečením, ale jen co ho pověsíte na ramínko do skříně nebo složíte do šuplíku, už je zmačkané? Prozradíme vám, jak ho skládat tak, aby se vám nemačkalo a vydrželo mnohem déle

JEMNÁ LÁTKA

Oblečení ušité z jemné látky jako například blůzy a šaty neskládejte, ale pověste je pouze na ramínka, a to nejlepé na plastová s gumovými zoubky, aby šaty ani blůzy z ramínek nesklouzávaly. Můžete použít i  ramínka dřevěná, ale může se stát, že třísky, které se občas v ramínku nacházejí, vám látku protrhnou.

KALHOTY

Ani kalhoty do šuplíku nepatří. Pak na sobě budou mít nevzhledné záhyby a puky také nebudou na svém místě. Také je pověste na speciálně k tomuto účelu vyrobená ramínka, která pojmou více kusů oblečení.

SUKNĚ

Sukně zásadně věšte jen na ramínka s kolíčky, které ale musejí být podlepené gumou, aby vám nezničily látku nebo na  ní nezanechaly otisk. Pokud má sukně poutka, můžete ji pověsit i za ně.

PĚT KUSŮ STAČÍ

Pokud jste zvyklí věšet na ramínka i trička, mikiny a svetry, nikdy na sebe nedávejte více než pět kusů oblečení. Jinak se vám ramínko zhroutí. Takto budete mít aspoň oblečení stále po ruce a pohodlně vytáhnete i nejspodnější tričko.

POZOR NA BARVY

Nedávejte na ramínko na sebe oblečení rozdílné barvy. Pokud je jen lehce barevně odlišné, nevadí to, ale pokud na sebe věšíte červenou a bílou halenku, dávejte si pozor. Pokud budou po praní ještě lehce vlhké, může se stát, že se vám červená halenka na bílou obtiskne. Stává se to sice jen u méně kvalitních materiálů a barev, ale stát se to může.

KAM CO PATŘÍ

Platí pravidlo, že to, co nosíte na těle, má být v úrovni očí, tedy oblečení pověšené nebo složené v přihrádkách v úrovni očí, boty by měly být ve skříni v dolní části, klobouky v horní.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden