Moje sladké tajemství

Aby se opar vypařil

Spoustu lidí trápí opary, které jsou nejen nevzhledné, ale také bolestivé. Příčinou oparu je virus Herpes simplex, a jakmile se jednou dostane do těla, bude se vás držet celý život. Vyvolat jej může stres, únava nebo snížená imunita. Můžete se ho zbavit?

Abyste předcházeli vzniku oparů, je dobré dopřávat si pravidelně hlívu ústřičnou. Obsahuje vitaminy B1, B2, také vitamin C a riboflavin. I z přírodních zdrojů můžete vzít něco, co vám pomůže.

Jak opary co nejlépe léčit?

Na léčbu oparů je vhodné droždí. Zkuste zředit kousek droždí s vodou a poté touto směsí opar potírat, dokud se nezačne hojit. Také citron, cibule a česnek pomohou, pokud je budeme přikládat na bolavé místo. Výborné je tekuté krytí, které po chvilce zaschne a vytvoří diskrétní ochranný film podporující hojení.

Pro osoby trpící na časté opakování oparů či pro urychlení léčby je vhodná podpora imunitního systému, takže se nadopujte vitaminy C, D, B12, B6, dopřejte si dostatek zinku a selenu, které přispívají k normální funkci imunitního systému.

K dlouhodobému užívání se hodí také některé bylinné preparáty s obsahem třapatky (echinacea), která podporuje přirozený obranný systém těla. Pro prevenci je však nejdůležitější klid a dostatečný odpočinek. Když vám už totiž vyraší opar, je to nějaké varování, které nepodceňte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden