Moje šťastná hvězda

Aby se vám lépe spalo

Bojíte se jít spát, protože víte, že se budete minimálně hodinu převalovat, než skutečně usnete? Často se budíte a pak už nemůžete usnout? Zapomeňte na zázračné pilulky a poohlédněte se po bylinkách, po kterých zaručeně usnete.

Uvolněte mysl

Ať už ve formě čaje nebo koupele, meduňka lékařská zabere téměř vždy! Její příjemná, ale nikterak vtíravá vůně dokáže potlačit úzkost a uvolnit mysl. Bylinka obsahuje silici, která vás dokáže zbavit stresu.

I nať má zklidňující účinky a dokáže ve vás vyvolat příjemnou ospalost, navrátí vám duševní rovnováhu a pohodu. V kombinaci s levandulí a mateřídouškou, například v podobě bylinkového čaje, vás stoprocentně uspí.

Zkraťte si dobu usínání kozlíkem

V lidovém léčitelství se kozlík lékařský používá už po staletí. Kozlík lékařský totiž obsahuje kyselinu valerenovou, která přímo zasahuje do metabolismu kyseliny aminomáselné.

Díky tomu dokáže účinně navodit spánek a ke všemu zkracuje dobu usínání. Kozlíku se také říká valerián a právě z něj se vyrábějí všem jistě známé valeriánské kapky, které mají uklidňující a uvolňující účinky, zmírňují svalové napětí a zklidňují nervový systém. Bylinka se dá používat i při migrénách nebo přepracovanosti.

Na podráždění zkuste chmel

Chmel není jen rostlina, z níž se vyrábí pivo. Díky tomu, že obsahuje silice, vitaminy skupiny B a vysoké procento hořčin, dokáže tělo zklidnit a zbavit vás podráždění a nervozity.

Chmel v podobě tabletek můžete koupit v lékárnách nebo v obchodech se zdravou výživou. Často se kombinuje s kozlíkem lékařským.

Třezalka proti úzkosti

Třezalka tečkovaná patří mezi nejznámější a nejrozšířenější přírodní antidepresiva. Zmírňuje lehké formy deprese, odbourává stres a psychické napětí, zlepšuje náladu a snižuje úzkost, apatii a nespavost.

Léčivě působí i při pocitech sklíčenosti, nervové podrážděnosti a také dokáže mírnit hysterické záchvaty a melancholii. Dejte sbohem nočnímu buzení Na bolesti nervového původu se doporučuje užívat mučenku pletní.

Potlačuje úzkost, zklidňuje organismus a efektivně působí i proti nočnímu buzení. Pomáhá při zrychlené srdeční činnosti.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden