Moje šťastná hvězda

Aby už ledviny nikdy netrpěly

Každá nemoc ledvin umí pořádně potrápit. Ledvinové kameny jsou ale obzvlášť bolestivé. I na ně se dá ale vyzrát.


Za ledvinovými kameny stojí mnoho faktorů. Nevyvážená strava, nedostatečný pitný režim a pohyb, vysoký krevní tlak a mnoho dalšího. Když už se utvoří, ten kdo je na vlastní kůži zažil, jistě může potvrdit, že jde vskutku o velkou a nepříjemnou bolest. Ovšem i na tu platí přírodní léčba.


Zaměřte se na životosprávu


V první řadě dbejte na dostatečný příjem tekutin, a to v průběhu celého dne. Co se týče potravin, měli byste vyřadit hlavně puriny, které jsou obsažené v čokoládě, mase, tučných výrobcích, vnitřnostech, rybách.


Naopak jezte hodně vlákniny. Dokonce je prokázáno, že pokud budete během jediného dne konzumovat ve velkém množství pouze vodní meloun, dokáže to ledvinové kameny rozrušit.


Čaje slouží v první řadě jako prevence.

Čaje na pročištění ledvin

Nezapomínejte také na to, že kromě správné životosprávy je nutné ledviny pravidelně čistit. K tomu vám pomohou různé bylinné čaje a odvary.

Na ledviny se úžasně hodí třeba přeslička rolní, smetanka lékařská, ale i odvar z lněného semínka. Čaje slouží v první řadě jako prevence, Pokud už na ledvinové kameny trpíte, pomáhají je rozrušit nebo vypudit.

Pitnou kúru se doporučuje podporovat ještě koupelemi.

Na bolest pomohou koupele

Pitnou kúru se doporučuje podporovat ještě koupelemi. V tomto případě můžete sáhnout po meduňce nebo rozmarýnu, ty mají zklidňující vlastnosti. Nezapomeňte však, že voda musí sahat po ledviny. Dvakrát týdně se také doporučuje sedací koupel ze svařené slámy.

Ulevující zábaly

V případě bolestí si můžete dělat i hřejivé obklady, které vám značně uleví, I na ně se skvěle hodí přeslička rolní. Bylinu vždy nahřejte v plátěném pytlíčku a přikládejte na ledviny. Naše babičky sázely také na tvaroh s cibulí a křenem. Záda si také důkladně mažte sádlem a měsíčkovou mastí.

Rady na závěr:

U čajů je důležité dodržovat jejich dávkování. Odvar z lněného semínka se pije každou druhou hodinu po dobu 2 dní, avšak vždy jen půl sklenice. Ten z přesličky rolní se zase užívá 2krát denně po 2 týdny.

Ke každému šálku ale nezapomínejte ještě na jednu sklenici vody. Čaj ze smetanky se vaří v 500 ml vody, pak je ale nutné dolít odvar ještě dalším litrem vody. Pije se 1krát denně po dobu 2 týdnů a celý obsah by se měl vypít do 20 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden