Můj čas na kafíčko

Ach, ta moje hlava děravá!

Stává se vám, že hledáte v diáři se jmény, ale tvář si k nim ne a ne přiřadit?

Máte pocit, že už to není jako dřív? Co si nezapíšete, na to zapomenete? Ruku v ruce s podporou dobré paměti jde i konzumace těch správných potravin. Víme, které hodně účinně posilují dobrou paměť.

Mozek je sval jako každý jiný. Ke správnému fungování potřebuje být stále přiměřeně aktivní, ale kromě toho vyžaduje také přísun nezbytných vitaminů a dalších látek v odpovídajícím množství. Nezapomínejte proto do jídelníčku zařazovat co nejvíc potravin, které takové látky obsahují.

Borůvky jsou přímo paměťový elixír.

Borůvky omlazují mozek

O prospěšnosti borůvek toho víme hodně. Udržují mladistvou pleť a jsou jedním z nejlepších zdrojů antioxidantů. Ale věděla jste, že mohou zabránit i stárnutí vašeho mozku?

Borůvky totiž obsahují důležité fytochemikálie, u kterých bylo zjištěno, že zabraňují úbytku dopaminových buněk, k němuž normálně dochází při stárnutí. Jinými slovy, borůvky zvyšují produkci energie v mozku a udržují jeho mladistvou funkci.

Skořice nejen pro vůni

Kromě toho, že skořice nádherně voní (zkuste si ji nasypat na horké kakao!), bojuje proti infekcím, zabraňuje tvorbě vrásek a blokuje nemoci urychlující stárnutí, z nichž některé mohou způsobovat výpadky nebo ztrátu paměti. Ale to není všechno. Silné a voňavé aroma skořice podporuje kognitivní procesy v mozku, zlepšuje paměť a stimuluje pozornost.

S lososem připlují chytré mastné kyseliny

Losos je skvělým zdrojem zdravých tuků, jako jsou omega-3 mastné kyseliny, které jsou podle nových studií nezbytné pro učení a zdravou paměť.

Divoký losos a další studenovodní ryby, jako např. sardinky, sledi, pstruzi, obsahují omega-3 v žádoucím množství a právě tyto mastné kyseliny jsou pro fungování mozku a nervového systému zásadní. Zlepšují také náladu, zvyšují pocit pohody, bojují proti depresi, dodávají vám zářivou a jasnou pleť a zlepšují paměť a mozkovou kapacitu.

Olivový olej je supernosič

O významu olejů pro vaši pleť a tělo určitě víte, ale jsou důležité i pro zdravý mozek. Tuky fungují jako nosiče vitaminů rozpustných v tucích, včetně vitaminů A, D, E a K, a jsou také klíčové pro zdraví mozku.

Vyberte si organický extra panenský olivový olej z prvního lisování a užívejte si jeho protizánětlivých účinků, stabilizujících hladinu cukru v krvi a podporujících činnost mozku.

S konzumací olivového oleje neprohloupíte.

Ančovičky proti poklesu

Ančovičky jsou víc než jen zálivka do salátu Caesar. Pomáhají vám jasněji myslet, řešit problémy a zlepšují paměť. Mohou také pomoci vašemu vzhledu! Obsahují výživnou látku, která pomáhá udržovat svalový tonus v obličeji a na těle a s nárůstem věku zabraňuje ochabování i poklesu svalů pod kůží.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden