Moje šťastná hvězda

Alois Švehlík nemá žádnou úctu k zesnulému!

Opřel se do herce, kterého daboval

Německý kriminální seriál Místo činu vznikl už v 70. letech minulého století. Vzhledem k tomu, že i dnes patří v českém televizním éteru mezi oblíbené stálice všedního dne, zpráva o úmrtí herce GÖTZE GEORGEHO (†77), který v seriálu ztvárnil hlavní roli komisaře Schimanskiho, se dostala i k nám.

A samozřejmě nemohla uniknout ani herci ALOISI ŠVEHLÍKOVI (76). Vždyť právě jeho nezaměnitelným hlasem Schimanski mluví k českým divákům. To je ale tak všechno, za co by George mohl být rád. Naopak by se mu určitě vůbec nelíbilo, kdyby věděl, co si Švehlík myslí o jeho hereckém umění.

Český dabér sice uznává, že George byl v seriálu šikovný. To ale mluví jen o nebezpečných scénách. Jak je totiž známo, Götz nevyužíval dvojníka a všechny fyzicky náročné a nebezpečné scény zvládal sám.

„To já bych nedokázal,“ uznal Švehlík. Tím ale jeho chvála německého kolegy končí. Pokud jde o herectví, nebere si bard českého dabingu servítky. Goerge podle něj nebyl nijak dobrý herec. Mnohem lépe ohodnotil EBERHARDA FEIKA (†50), který ztvárnil Schimaskiho kolegu Thannera.

„To byl skvělý herec. Záviděl jsem Mirkovi Moravcovi, že ho dabuje,“ prozradil. Kriticky se vyjádřil i o samotném seriálu. „Takových jako Místo činu je spousta,“ dal najevo, že nebyl nijak výjimečný. Až na konci svého hodnocení se zamyšleně pozastavil nad tím, v jakém věku George vlastně zemřel. „Byl jen o rok starší než já,“ uvědomil si a opatrně dodal, že to je už úctyhodný věk.

Sympaťák Schimanski dojímal srdce nejedné divačky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden