Moje šťastná hvězda

Amarouny podle Dády Patrasové

Pamatujete si ještě na amarouny, které připravovala nejen sličná Dáda Patrasová ve skvělém seriálu Návštěvníci?

Ingredience: 500 g červeného hroznového vína nebo lesního ovoce, 1 lžička cukru, 200 ml smetany, 1 vanilkový lusk, 50 ml červeného vína, 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku, plátek másla, 20 plátků želatiny nebo 5 sáčků želatinového prášku, čerstvý a kandovaný zázvor

Postup: Do oslazené vody dáme vařit asi tak na 30 minut hroznové víno nebo lesní ovoce. Nalijeme smetanu do kastrolku, přidáme vytřená semínka z vanilkového lusku, pokud nemáme, nahradíme ho několika kapkami vanilkového aroma nebo vanilinovým cukrem. Se 2 až 3 lžícemi cukru necháme pomalu svařovat na dostatečně hustou omáčku. Rozvařené hrozny, popřípadě ovoce, přecedíme do kastrolku, přidáme červené víno, dochutíme cukrem a přidáme velkou lžíci vanilkového pudinkového prášku, plátek másla a želatinu. Vše za tepla rozmícháme do hladka Do skleniček nalijeme trochu vanilkové omáčky, necháme ji vychladnout a přelijeme amarouny.
Necháme zatuhnout a dozdobíme ovocem, ale pokud děláme amarouny z hroznového vína, přidáme kandovaný zázvor, který si připravíme následujícím způsobem. Zázvor nakrájíme na tenké plátky, vložíme do cukrového rozvaru a necháme odvařit vodu. Musí vzniknout hustý sirup se zázvorovými plátky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden