Americký dýňový koláč

Ačkoli tomu možná nevěříte, koláč je skutečně výborný a chutná dospělým i dětem.


Na korpus:


špetka soli


120 g másla


50 ml vody


180 g hladké mouky


20 g třtinového cukru


Na náplň:


400 g dýňového pyré


3 vejce


1 lžička mleté skořice


2 ks hřebíčku


120 ml smetany ke šlehání


100 g třtinového cukru


Postup:


Mouku si smíchejte s cukrem, špetkou soli a máslem. Vypracujte drobenku. Přilijte k ní trochu studené vody a vytvořte hladké těsto. Nechte ho hodinu odpočívat v lednici. Mezitím si připravte náplň. Vyšlehejte vejce a třtinový cukr. Přidejte smetanu a sůl.


Promíchejte a přidejte skořici a roztlučený hřebíček. Oloupanou dýni si uvařte do měkka a rozmixujte. Pyré vmíchejte do náplně. Těsto rozválejte a přeneste do kulaté formy. Pak do ní vlijte náplň. Pečte na 190 °C zhruba 45 minut. Přejeme vám dobrou chuť.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden