Můj kousek štěstí

Aneta Krejčíková: Hrůza! Obhajuje domácí porody

Nebezpečné domácí porody, před nimiž odborníci varují jako jeden muž, obhajuje hvězda Ulice Aneta Krejčíková. Starší syn Ben (1) se narodil v nemocnici, ale dcera Antonie přišla na svět doma.


Budete žasnout, proč se Aneta takhle rozhodla. Svoje a dceřino zdraví a život ohrozila kvůli tomu, že by si v porodnici připadala svázaná pravidly. „Mají tam asi pochopitelná pravidla, ale já mám pocit, že se to zbytečně moc řeší,“ nechala se slyšet blondýna z Ulice.

Mimoto si stěžuje, že se lidé ve špitálu obvykle stáhnou do sebe – a i to je pro ni důvod, proč hazardovala se životem miminka. „Ježíšikriste, z porodnictví se stala strašná nemocniční mašinerie. Porod je o tom, že se žena otevře. Žena se musí otevřít, ne zavřít.

A v nemocničním prostředí se většinou lidé stáhnou do sebe,“ tak zní hereččin argument pro porody v domácnosti. Sama měla nepopsatelné štěstí, že se porod Antonie nezkomplikoval a ona i nenarozená dcera se neocitly v ohrožení života, jak se u domácích porodů bohužel dost často stává.  Ale zas na druhou stranu se rodička, byť jde o život, nemusí cítit omezena nemocničními pravidly.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden