Anglický biftek s vejcem

Milujete maso a pořádný flák bifteku? Tak to musíte vyzkoušet tento recept. A když do toho přidáte vejce, budete se olizovat až za ušima.

Superpotraviny:  vejce, kokosový olej

Ingredience:  600 g hovězí svíčkové, kokosový olej, 40 g másla, mletý černý pepř, worcesterská omáčka, 4 vejce, 10 g hladké mouky, sůl

Postup: Očištěnou, odblaněnou svíčkovou nakrájejte na asi 3 cm silné plátky, naklepejte je a osolte, opepřete a potřete worcesterskou omáčkou.

Rychle je opékejte na kokosovém oleji 4 až 5 minut na každé straně. Tuk po opékání zaprašte moukou, osmahněte, zalijte vlažným vývarem, přidejte máslo a vařte. Vejce upečte na pánvi.

Servírujte tak, že maso dejte doprostřed talíře, přelijte ho šťávou , na něj položte volské oko, obložte zeleninou připravenou na anglický způsob a sterilovanou okurkou.

K biftekům podávejte hořčici, kečup a nadrobno nasekanou cibuli.

reklama

Komentáře

reklama