Angreštová marmeláda

Můžete ji jíst klidně samotnou, ale skvěle se bude vyjímat především na tvarohových dezertech.


Ingredience:


650 g zralého angreštu zbaveného šťopiček 


350 g cukru 


1 lžička mleté skořice 


2 ks badyánu  


špetka kardamomu 


2 lžíce citronové šťávy


1 lžička kyseliny citronové


Postup:


Angrešt rozvařte ve větším hrnci tak, aby z něj byla kašička. Přidejte k němu cukr a badyán a za stálého míchání vařte na mírném ohni zhruba 30–35 minut.


Ke konci vaření do angreštové marmelády přidejte skořici, kardamom, citronovou šťávu a kyselinu citronovou.


Ještě horkou marmeládu přelijte do zavařovacích sklenic, případně ji můžete rovnou použít k dochucení dezertů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden