Angreštovo-rybízový džem

Lahodnou chutí tohoto džemu budete mile překvapeni. Podle barvy použitého ovoce může být světlý až tmavý.

Potřebujete:

✿ 1 kg angreštu, červeného, zeleného nebo směsi
✿ 250 g rybízu
✿ 350 g cukru krupice

1. Zralý angrešt zbavte okvětí a stopek, omyjte a vsypejte ho do hrnce. Přidejte rozmačkaný rybíz (může být červený, černý i bílý), podlijte trochou vody a na plotně rozvařte.

2. Poté směs prolisujte přes síto a znovu dejte svařit, až vznikne hustá kaše. Teprve pak do ní vmíchejte cukr a vše společně opět svařte.

3. Jestli už je konzistence správná, poznáte, když kapku směsi kápnete na talířek a kapka zůstane kulatá a po chvíli tuhne. Ještě horký džem naplňte do čistých nahřátých sklenic a až vychladne, uzavřete je víčky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden