Moje sladké tajemství

Ani po prožitých tragédiích neztratila optimismus

Moje sladké tajemství

I když byl její otec hvězda Národního, její maminku z něj vyhodili!

Jana Štěpánková (82) už od malička chodila do Národního divadla na představení svých rodičů. Každou tatínkovu smrt na jevišti oplakala a když hrála její maminka Haničku v představení Lucerna, čtyřletá Jana ji k pobavení diváků hlasitě varovala před vodníkem.

Rodinné vztahy naší oblíbené herečky Jany Štěpánkové (82) byly už od počátku velmi komplikované. Narodila se jako prvorozená dcera slavného herce Zdeňka Štěpánka (†71) a skvělé herečky Eleny Hálkové (†78). Je zvláštní, že ačkoliv její rodiče žili trvale v Praze, malou Janu maminka porodila až v Žilině.

Museli utéct ze Slovenska

Její dědeček byl totiž lékař, a v Žilině se mu podařilo za svízelných okolností vybudovat špitál. Jako malinká tam pak občas pobývala. Po vzniku samostatného Slovenského státu v roce 1938 museli všichni její příbuzní Slovensko bohužel opustit. Když jí bylo šest let, rodiče se rozvedli. A i když se otec později oženil a maminka také vdala, zůstali všichni i nadále přátelé. „Prostě se rozešli dva inteligentní lidé,“ komentovala to později Jana. Otcovo nové manželství však

Zbývá vám 86% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden