Můj čas na kafíčko

Annie Girardot znásilnil kolega a ona se do něho zamilovala!

Manžel dával přednost nočnímu životu před manželstvím a byl jí často nevěrný!

Byla královnou francouzského filmu 70. let. Annie Girardot (+79) měla zástupy příznivců i u nás. Její jediný manžel, herec Renato Salvatori (+55) se k ní ale bohužel s žádnou úctou nechoval.

Slavná francouzská herečka Annie Girardot (+79) vyrůstala jen s matkou a bratrem. Otec jí zemřel, když jí byly čtyři roky. Matka byla zdravotní sestrou a stejné povolání si vybrala i Annie. Herectví brala jen nejprve jen jako koníčka při práci, až později šla studovat na pařížskou konzervatoř. Její talent neušel pozornosti slavného italského režiséra Luchina Viscontiho (+69). Obsadil ji do svého filmu Rocco a jeho bratři a dal jí tak vlastně dohromady s jejím prvním a jediným manželem Renatem Salvatorim (+55).

Šest let domácího násilí

Annie hrála ve zmíněném filmu ženu lehkých mravů. To ale nijak neomlouvalo ohavný skutek, který na ní spáchala postava hraná Renatem. Vztah dvou herců tak začal brutálním znásilněním. To platilo ovšem jen před kamerou, mimo ní se inteligentní Francouzka do pohledného Itala zamilovala. Vzali se a měli spolu dcerku. Annie ale brzy poznala, že povaha jejího manžela se moc neliší od role, kterou předtím hrál. Renato byl totiž pořádně vznětlivý a když došlo ke sporům a nebylo po jeho, neváhal dát své ženě facku. Tohle se bohužel pravidelně opakovalo. Annie všechno trpělivě snášela. Možná doufala, že se Renato změní nebo nechtěla mít ostudu. Vydržela to celkem šest let. Kromě domácího násilí musela ze strany manžela bojovat i s jeho častými nevěrami a bohémským životem. Nakonec nezbývalo nic jiného než násilníka opustit. Zajímavé ovšem je, že Annie nikdy nepodala žádost o rozvod, takže oficiálně zůstala Salvatoriho manželkou až do jeho smrti, tedy celkem dvacet šest roků!

Delonova pomsta

Renato byl jako většina chlapů ješitný a dotklo se ho, že od něho Annie utekla. Sám proti ní nijak nezasáhl, nechal to ale údajně udělat svého dobrého kamaráda Alaina Delona (83). Bylo to v době, kdy spolu už Annie a Renato pět let nežili. Herečka tehdy natáčela s Delonem kriminální drama Léčba šokem. Oba byli hlavními hvězdami filmu, který vyprávěl o intimním vztahu pacientky v léčebně s místním doktorem. Při natáčení jedné scény začal Alain svoji kolegyni bít do tváře. Nic takového ovšem ve scénáři neměl, byl to "vzkaz" od Renata, který takto vyřizoval. Jak on, tak manžel Annie totiž měli za to, že muž si může dovolit v životě cokoliv, ale žena ne. A jaká byla reakce velké herečky? Poté, co ji Delon nečekaně udeřil, dostala záchvat a popadla nůž. Na Alaina zaútočila, ale naštěstí se vše obešlo bez zranění. Pro Annie to byl jenom další důkaz, že udělala správně, když násilnického Itala opustila. Na Renatovi se nakonec podepsal jeho nezřízený život - zemřel předčasně na cirhózu jater. Annie Girardot ho jako jeho vdova přežila o téměř třiadvacet let!

Smůlu měla i s dalším osudovým mužem!

Zatímco role si uměla Annie Girardot vybírat dobře, s muži to bylo horší. Poté, co odešla od Renata, měla i další vztahy (oficiálně vlastně nevěry). Jeden z nich jí málem zničil. Zamilovala se do jednoho mladého zpěváka a textaře a chtěla mu pomáhat v kariéře. Zadlužila se, aby pro něho vybudovala v Paříži vlastní scénu, jenže projekt nebyl úspěšný a slavná herečka kvůli tomu dokonce přišla i o svůj byt. Stálo ji to i popularitu a do první herecké ligy už se nevrátila.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden