Můj kousek štěstí

Anny si to rozdaly na férovku

Po skončení televizního hitu Božena mohlo leckterého diváka napadnout cosi o nástupu nové herecké generace. Díky mladé ženě, která se slavné spisovatelce v mnohém podobá.

Po čtyři nedělní večery sledoval rekordní počet diváků u českých televizí minisérii Božena. Dobový film o české spisovatelce porazil konkurenty z ostatních televizních stanic s přehledem. Může za to i jedna mladá dáma. Zatím větší příležitost nedostala. Ale téhle se zhostila s bravurou.

Hrozil bojkot!

V závěru druhého dílu tvůrcům asi trochu zatrnulo, protože si diváci Annu Kameníkovou oblíbili natolik, že někteří odmítli sledovat pokračování, pakliže začala Boženu Němcovou (†41) hrát zástupkyně starší herecké generace, jinak osvědčená a vždy skvělá Anna Geislerová.

Kdyby hvězda filmu Želary četla téměř nenávistné komentáře fanoušků, mohla by dostat chuť s herectvím praštit. Ale to už patří k nové době, kdy se diváci nerozpakují své pocity vyjevit pěkně od plic. Na třetí díl se dívalo nakonec jen o pár tisícovek lidí méně.

Sex lze přežít s panákem

Někoho už možná v předchozím díle odradily velmi otevřené sexuální scény. Mluvilo se hrubě, kouřily cigarety, souložilo se. Česká televize varujícími piktogramy před vysíláním rozhodně nešetřila. Snaha scenáristek vylíčit spisovatelku jako emancipovanou ženu, která, když chce, manželovi zahne, a rozhodně se jím nechce nechat „vychovávat“ se kvůli tomu zvrhla málem v pornofilm.

„Je to nevšední a nepříjemné, ale pokud je herecký partner citlivý a empatický, tak se to dá přežít,“ řekla o natáčení Kameníková. Přesto si s představitelem básníka Václava Bolemíra Nebeského, milencem Boženy Němcové, Janem Nedbalem (30) prý museli oba dát předtím, než „šli na věc“ pořádného panáka. Takové předstírání není žádná legrace… A ani Nedbal to v seriálu Sestřičky Modrý kód takhle divoce neroztáčel.

K čemu dítě?

Ovšem Anna Kameníková, rozená Linhartová, není žádná jeptiška. Její matkou je herečka Jitka Asterová (61), která před lety uváděla na rádiu Frekvence 1 sledovaný pořad Sexy život.

A Anna měla prý po všech stránkách dost benevolentní výchovu. Jana Kameníka (26), si vzala studentka režie po pár předchozích známostech a po půl roce chození v roce 2017. Nemusela. Ona totiž nechce mít dítě, nepřijde jí prý moudré se duplikovat, Kameníková má pocit, že je nás na planetě dost.

Vítězka je jasná

Jednou prohlásila, že otázka zda mít dítě, jí přijde podobná jako kdyby se měla rozhodovat, zda si pořídí kočku. Přesto si diváky získala. Nebo právě proto?

Že je živel, co se Němcové tak podobá? Geislerová má se svou kolegyní stejné asi jen křestní jméno. Je vzornou matkou a s názory Kameníkové sotva souhlasí. Herečka je to skvělá, ale u diváků nezvítězila.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden