Můj čas na kafíčko

Antiperspirant nebo deodorant?

Na nepříjemný tělesný zápach už naštěstí dnes máme spoustu zbraní. Regály v obchodech jsou plné deodorantů a antiperspirantů. Ale jaký je mezi nimi vlastně rozdíl? Oba jsou potřeba pro něco trochu jiného.

Poradíme vám, který si pořídit, aby vám poskytl dokonalou ochranu během každého dne.

Jak to funguje?

Zajímavé je, že pot sám o sobě, který produkuje vaše tělo, aby ochladilo organismus, vůbec nezapáchá. Nepříjemný odér způsobují až bakterie, které se především v podpaží vytvářejí. Ať tak či tak, je potřeba se proti němu částečně bránit pomocí speciálních hygienických prostředků.

Znáte rozdíl?

Základním rozdílem mezi antiperspirantem a deodorantem je ten, že deodorant neobsahuje žádnou látku, která by pocení zabraňovala. Jeho funkcí je tudíž pouze eliminovat nepříjemný zápach, který při pocení vzniká. Většina deodorantů je silně parfémovaná, takže tělesný odér pomáhají překrývat. Antiperspirant oproti tomu dokáže tvorbu potu snižovat. Ve svém složení má totiž speciální hliníkové soli. Ty vytváření při nanesení na pokožku jakýsi gel, který zabraňuje potním žlázám vypustit pot na povrch. Pokud ho tedy použijete, je velká pravděpodobnost, že se zbavíte nevzhledných a zároveň nepříjemných mokrých skvrn na oblečení. Také antiperspiranty mohou být obohaceny o vonnou látku. Přípravky jsou poslední dobou už natolik geniální, že dokážou působit více či méně podle momentálního pohybu tak, jak to zrovna potřebujete.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden