Moje sladké tajemství

Antiperspirant, nebo deodorant?

Na nepříjemný tělesný zápach už naštěstí dnes máme spoustu zbraní. Regály v obchodech jsou plné deodorantů a antiperspirantů. Základem je umět si mezi nimi vybrat. Jak to funguje? Zajímavé je, že pot sám o sobě, který produkuje vaše tělo, aby ochladilo organismus, vůbec nezapáchá.

Nepříjemný odér způsobují až bakterie, které se především v podpaží vytvářejí. Ať tak či tak, je potřeba se proti němu částečně bránit pomocí speciálních hygienických prostředků. Znáte rozdíl? Základním rozdílem mezi antiperspirantem a deodorantem je ten, že deodorant neobsahuje žádnou látku, která by pocení zabraňovala.

Jeho funkcí je tudíž pouze eliminovat nepříjemný zápach, jenž při pocení vzniká. Většina deodorantů je silně parfémovaná, takže tělesný odér pomáhají překrývat. Antiperspirant oproti tomu dokáže tvorbu potu snižovat.

Ve svém složení má totiž speciální hliníkové soli. Ty vytvářejí při nanesení na pokožku jakýsi gel, který zabraňuje potním žlázám vyloučit pot na povrch. Pokud ho tedy použijete, je velká pravděpodobnost, že se zbavíte nevzhledných a zároveň nepříjemných mokrých skvrn na oblečení.

Přizpůsobí se vám Také antiperspiranty mohou být obohaceny o vonnou látku. Přípravky jsou poslední dobou už natolik geniální, že dokážou působit více či méně podle vašeho momentálního pohybu. Přesně tak, jak to zrovna potřebujete.

Pak už je jen na vás, jestli sedíte, či sportujete..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden