Můj kousek štěstí

Antiperspirant nebo deodorant?

Otravují vás skvrny v podpaží na oblečení? Pocení je ale přirozenou a nezbytně důležitou vlastností lidského těla. Pomáhá kontrolovat tělesnou teplotu a zároveň se potem vylučují škodlivé látky z těla. Kolik vypotíte závisí na skutečnosti, co právě děláte, dokonce i na tom, jak se cítíte.

Hlavní úlohou deodorantu je zakrýt nepříjemný pach a zanechat jemnou vůni. Nečekejte, že se poté, co jej použijete, přestanete potit. Sáhněte po něm tehdy, když se příliš nepotíte a chcete se jen osvěžit, jemně zamaskovat pach, a zároveň nechat pokožku dýchat.

Pokud potřebujete bojovat s množstvím potu, je antiperspirant tím pravým pro vás. Funguje na principu částečného ucpání potních kanálků. Obsažené hliníkové soli začnou při styku s pokožkou tvorbu potu omezovat.

Překvapivě je nejúčinnější použít antiperspirant večer před spaním. Teplota těla je ve spánku nižší a účinné látky se neodplavují pocením, ani se tolik neotírají o oblečení jako při pohybu v bdělém stavu.

Ať už vám vyhovuje lépe deodorant nebo antiperspirant, neměla byste vystavovat slunci tělesné partie, které jste těmito přípravky ošetřila. Na pokožce mohou vzniknout ve spojení se slunečním zářením nevzhledné skvrny, které zůstávají i několik měsíců.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden