Moje sladké tajemství

Argentinský steak s chimichurri omáčkou

Suroviny:

steak z vysokého roštěnce

lžička olivového oleje

sůl

čerstvý pepř

Na omáčku:

2 hrsti hladkolisté petržele

1 hrst čerstvého oregana

1 hrst čerstvého koriandru

3 stroužky česneku

2 chilli papričky

2 lžíce citronové šťávy

2 lžíce olivového oleje

sůl

pepř

Postup:

Nejprve si připravte omáčku. Všechny bylinky nadrobno nasekejte. Můžete použít hmoždíř nebo mixér. Přidejte prolisovaný česnek a chilli papričku nakrájenou najemno. Osolte, opepřete, zalijte citronou šťávou a olivovým olejem a dobře promíchejte.

Steak vyndejte z lednice alespoň hodinu před přípravou. Osušte ho papírovou utěrkou, potřete olejem a opepřete. Před opékáním ho nesolte, pustil by šťávu a maso by si nezachovalo svou šťavnatost. Maso vkládejte do dostatečně vyhřáté suché pánve a opékejte zhruba 2–3 minuty z každé strany, podle výšky masa.

Po osmažení ho zabalte ještě na 10 minut do alobalu a nechte odpočinout.

Před podáváním maso nakrájejte na tenké plátky, osolte a polijte připravenou omáčkou. Jako příloha se výborně hodí pečené brambory nebo domácí hranolky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden