Moje šťastná hvězda

Artur Štaidl: Nemá klid ani po její smrti!

Smutný osud syna Ivety Bartošové

Syn IVETY BARTOŠOVÉ (†48) ARTUR ŠTAIDL (20) už sice dospěl v muže a snaží se zařídit si život po svém, ale cejch tragického osudu zpěvačky mu někdo připomene každičký den.

Excesy své slavné matky trpěl Artur celé dětství. Dá se vlastně říct, že žádné šťastné dětství nikdy neměl. Od doby, kdy s ním Iveta odešla od jeho otce, skladatele LADISLAVA ŠTAIDLA (71), její život začal připomínat jízdu na horské dráze a z domu v Uhříněvsi se stalo malé peklo na zemi.
Střídající se „tatínkové“ i její nálady a stále větší skandály, notně podpořené vydatnou konzumací alkoholu, vyvrcholily tragickou sebevraždou Bartošové v dubnu 2014, kdy se vrhla pod vlak. Zdálo by se, že po více než dvou letech by zájem o její osobu mohl značně poklesnout, není tomu ale tak. Veškerá pozornost se přesunula na Artura. Ten zájem veřejnosti ještě umocnil tím, že se k velkému překvapení mnohých vydal v hudebních stopách svých slavných rodičů – založil si vlastní metalcorovou kapelu Behind the Mirror. Ta letos dosáhla dokonce na nominaci v anketě Český slavík. Pomohlo Arturovi slavné jméno? Jak v čem. Ostatní členové kapely přiznávají, že je pro ně Artur velkou komplikací i přínosem zároveň.

Stále mu kondolují

Skupina je totiž v anketě Český slavík nominovaná v kategorii Hvězda internetu a všichni jsou si vědomi, že za vysoký počet zhlédnutí vděčí právě Arturovi. „Nám je jasné, že moje jméno v tom hraje roli,“ přiznal nedávno slavný potomek zesnulé popové princezny, ale popřel zároveň obvinění, že toho chce využít k vlastní slávě. „Nesmysl,“ brání se. Přesto je mu jasné, že se o jeho kapelu zajímají i lidé, kteří by jinak o jejich existenci vůbec netušili, a stejné je to i s médii. „Na každém koncertu se mezi lidi doprostřed postaví chlap s obrovskou kamerou. Oslňuje nás, vadí nám i lidem. Je jasné, že mu jde o Artura,“ popisuje jeden z členů kapely, který se zároveň nechápavě staví k faktu, že novináři mají potřebu napsat i to, že si dal někde Artur pivo. „To je událost, že si někdo dá ve dvaceti pivo, co?,“ kroutí hlavou. I proto dosud skupina neposkytovala rozhovory. Výjimku udělali až nyní. Uvědomují si totiž, že jako muzikanti se bez nějaké té pozornosti médií zkrátka neobejdou. A poprvé se před novináři rozpovídal i Artur.

„Představte si tu situaci. Jedu metrem a někdo za mnou přijde a řekne, že je mu to líto, že měl mámu rád. A teď – bavte se o takové věci s cizími lidmi. Není to příjemné,“ svěřil se mladý hudebník. „Na druhé straně jsem rád, když někdo řekne, že měl mámu rád. Je to strašně zvláštní pocit.“

A co mu pomáhá v tom, aby se s neustálým zájmem lidí dokázal tak dobře vyrovnávat? „Nezapomínejte, že u nás před barákem stávalo auto novinářů čtyřiadvacet hodin denně. Jsem zvyklý, že vejdu do tramvaje, autobusu nebo metra a osmdesát procent lidí se otočí,“ vysvětluje talentovaný muzikant, který si v hudbě nechává radit i od svého zkušenějšího otce. Zatím ale stále není jisté, zda za počet zhlédnutí videí jeho kapely na internetu nevděčí převážně zvídavým fanouškům své zesnulé matky, to zřejmě ukáže až čas. 

Novináři sledovali každý zpěvaččin krok. Teď se soustředí na jejího syna.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden