Moje šťastná hvězda

Asijská vepřová žebírka se sezamem

Žebírka se krásně rozpadají a jsou i lehce pikantní.


Ingredience:


1 kg vepřových žeber


3 lžíce oleje


1 lžička zázvoru


3 stroužky česneku


6 lžic sójové omáčky


2 lžíce medu


2 lžíce rýžového octa


200 ml zeleninového vývaru


1 lžička chilli vloček


hrst jarní cibulky


1 lžíce sezamu


sůl, pepř


Postup:


Připravte si marinádu. Smíchejte olej, ocet zázvor, česnek, sójovou omáčku, med a chilli. Žebírka osolte, opepřete a potřete je marinádou. Nechte je v lednici hodinu uležet. Troubu rozpalte na 180 °C. 


Přendejte žebírka do pekáče a podlijte je vývarem a vodou. Pečte přibližně hodinu, pak teplotu zvyšte na 220 °C a pečte dalších 15 minut. Na závěr maso posypejte sezamem a jarní cibulkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden