Moje sladké tajemství

Asijský okurkový salát

Zeleninový salát může být se správnými ingrediencemi plnohodnotným jídlem ale i výživnou přílohou. Pokud vám chybí fantazie nebo vás nebaví stále vymýšlet nová a nutričně vyvážená jídla, inspirujte se svěží variací chutí, ale i třeba známou klasikou – jen ve fit formě.

Ingredience:
okurka
sezamová semínka
sezamový a olivový olej
KetoMix bylinkový dresink
zázvor
limetka
čekankový sirup
chilli paprička
koriandr

Z omyté a osušené okurky škrabkou kolem dokola naškrábejte tenké proužky až k semeníku. Papírovými utěrkami odsajte přebytečnou vodu a dejte do misky.

Na suché pánvi opražte sezamová semínka. Z bylinkového dresinku, sezamového a olivového oleje, limetky, čekankového sirupu vyšlehejte zálivku.

Zázvor nastrouhejte, přidejte do zálivky a vše nalijte na okurku. Posypte sezamovými semínky, přidejte chilli a lístky koriandru. Podávejte ihned nebo po vychlazení.

Co jste možná nevěděli?
Sezamová semínka obsahují kvalitní bílkoviny i základní esenciální mastné kyseliny. I proto jsou oblíbenou částí jídelníčku veganů a vegetariánů a nejen jich.

Podporují imunitu lidského organismu, prospívají vlasům, nehtům, srdci a jsou doporučována pacientům s anémií. Ženám se doporučuje rovněž jejich konzumace v období menopauzy, kdy zmírňuje pocity návalů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden