Můj kousek štěstí

Až do důchodu prostitutkou?

Manžel Tomáš Matonoha (50) tvrdí, že je nejkrásnější ženou na světě. Není to dojemné? Ale i nápadná krása je někdy na škodu. Lucie Benešová vězí ve škatulce prsatých blondýn, odkud není úniku. Karolinu Světlou si nezahraje.

Patří do šuplíku sexy prsatic a už se z něj nedostane. Důkazem je i seriál Slunečná, v němž má roli prostitutky, ještě k tomu na penzi. „Trochu jsem se nad sebou zamyslela, protože byly doby, kdy jsem hrála aktivní prostitutky, teď už ty vysloužilé,“ podotkla s humorem. Vymaní se někdy ze stereotypu a zahraje si třeba komplikovanou intelektuálku?

Navěky samice?

Někdy ji to zamrzí. „Kolikrát jsem si říkala, že kdybych byla trochu jiný typ, mohla jsem si zkusit větší rozsah rolí. Myslím, že bych s tím neměla problém a vážné postavy by mě bavily, nebojím se jich.

Nevadí mi ani hrát odlíčená, nebýt za tu krasavici.“ Jenomže režiséři ji vidí jinak, spatřují v ní ženu-samici, jak říká. Velká škoda, že ji nelákají divadelní prkna, tam by se třeba našla nějaká role.

Nejsem vybíravá

„Divadlo mě nenaplňuje tolik jako někoho jiného a možná mi to ani nejde tolik jako jiným. Raději trávím večery jinak a jinde než prací,“ svěřuje se čtyřnásobná matka. Ne že by na divadlo zanevřela úplně, ale uvidíme ji tam leda v komedii coby veselou energickou blondýnu.

Jenže Lucie je naštěstí praktická žena, netrápí se pro nepodstatné věci. „Nedá se nic dělat. Buďme rádi za práci. Budu i vysloužilá prostitutka, hlavně když je práce. Člověk nemůže být moc vybíravý,“ směje se. Ví, o čem mluví. Nějakou dobu se jí nabídky vyhýbaly.

„Naštěstí jsem během posledních let měla pořád co dělat, protože jsme se v té době čerstvě přestěhovali do domečku na Bílou Horu. Dalo celkem zabrat celý dům předělat,“ líčí. Slunečnou sleduje s nejmladší dcerou Larou (8), která ji miluje. Ví, že seriálů běží moc, a tak ji vůbec nenapadlo, že zrovna tenhle konkurenci převálcuje.

Velká romantika

Tvůrci se nebáli jít do čistokrevné romantiky, na ni prý místy až moc veliké, ale funguje to - pochvaluje si herečka. Sebe a několik dalších kolegů označuje za seriálovou partu křáplých: „Já jsem bývalá prostitutka, Honza Šťastný alkoholik a Filip Blažek zase hraje člověka zavaleného exekucemi.“ Docela prostinký model...

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden