Babiččin medovník

Voňavý medovník se skvěle hodí k odpolední kávě. Smlsne si na něm celá rodina.

Suroviny

Na těsto - 3 vejce - 300 g pískového cukru - 250 g másla - 3 lžíce medu - 1 lžička jedlé sody - 400 g hladké mouky

Na krém - 1 Salko - 500 g másla - 400 g zakysané smetany - 1 lžíce moučkového cukru - 1 lžička skořice

Postup

1. Vejce, cukr, máslo, med, sodu a mouku dejte do mísy a ve vodní lázni míchejte, dokud hmota nezkaramelizuje. Hotovou hmotu rozetřete do čtverce na pečicí papír. Udělejte pět placek a každou zvlášť pečte při 180 °C asi 7 minut.

2. Máslo ušlehejte se Salkem. Zakysané smetany prošlehejte s cukrem a skořicí.

3. Vychladlé placky ořežte do stejně velkých čtverců. První placku natřete krémem, přiklopte další plackou, a tu namažte směsí ze zakysané smetany.Opakujte až k poslední placce.

4. Celý medovník potřete krémem a zasypte rozdrcenými odřezky korpusu. Nechte odležet v lednici přes noc.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama