Babiččin rýžový nákyp

Sladké hlavní jídlo připravené z rýže, tentokrát se žloutkovým krémem.

Příprava: 55 minut

Náročnost: *

Cena za porci: 24 Kč

Suroviny na 4 porce

- 300 g rýže

- ½ l vody

- 150 g másla

- 2 vanilkové cukry

- 1 l mléka

- 1 citron

- 5 žloutků

- 150 g cukru

- 100 g rozinek namočených ve vodě

Postup

1. Rýži vařte asi 7 minut. Pak ji zalijte mlékem, přidejte 50 g másla a vařte 10 minut.

2. Pekáček vymažte a dejte do něj rýži s mlékem. Zakryjte alobalem a pečte při 200 ºC doměkka.

3. Na krém rozpusťte zbylé máslo, přidejte žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a cukry. Šlehejte nad párou a nakonec přidejte rozinky. Krémem zalijte rýži a pečte 30 minut.

reklama
reklama

Komentáře