Babiččina bublanina

Chystá se k vám neohlášená návštěva a chcete jí nabídnout něco ke kafi? Tuto skvělou bublaninu budete mít hotovou raz dva.

Suroviny - 4 vejce - 160 g polohrubé mouky - 140 g krupicového cukru - 100 ml mléka - 100 ml slunečnicového oleje - 1 balení vanilkového cukru - 1 balení prášku do pečiva - špetka soli - tuk a mouka na plech - 300 g třešní

Postup

1. V míse dobře ušlehejte cukr, žloutky, mléko a vanilkový cukr. Přidejte prosátou polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetku soli. Šlehejte přibližně 2 minuty.

2. Do vzniklého řidšího těsta přidejte sníh z bílků a zlehka zamíchejte.

3. Těsto nalijte do vymaštěného a vysypaného plechu a navrch položte omyté a osušené ovoce, které obalíte v hladké mouce, aby při pečení nekleslo ke dnu.

4. Dejte péct do trouby vyhřáté na 160 ºC na zhruba 35 minut.

reklama
reklama

Komentáře