Babiččina couračka

Rychlou a zdravou zelnou polévku lze vylepšit třeba klobáskou, čerstvou paprikou, nebo houbami.  

Suroviny na 4 porce:

200 g kysaného zelí

4 středně velké brambory

200 ml zakysané smetany

100 ml mléka

2 lžíce hladké mouky

30 g čerstvého másla

sůl

kmín

cukr

Postup:

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou či vývarem, osolíme, přidáme kmín a vaříme. Kysané zelí překrájíme, přidáme k téměř měkkým bramborům a ještě chvíli povaříme. Nakonec polévku zalijeme zakysanou smetanou, kterou rozmícháme s trochou mléka a hladkou moukou. Můžeme přidat čerstvou kapii. Podle chuti přisolíme, osladíme, případně okyselíme lákem ze zelí a už jen krátce povaříme. Povrch polévky poklademe vločkami másla.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden