Babiččina gulášovka

S láskou připravovaná gulášová polévka, plná chuti, které neodoláte.

Příprava: 45 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 28 Kč

Suroviny na 4 porce

- 400 g hovězího maso (přední, např. z krku)

- 2 cibule

- 4 stroužky česneku

- 60 g hladké mouky

- 1 lžíce sádla

- 1 lžička drceného kmínu

- 1 lžíce mleté sladké papriky

- 1,6 l hovězího vývaru

- 300 g brambor

- 1 lžíce sušené majoránky

- sůl, pepř

Postup

1. Maso nakrájejte na kostičky, osolte a opepřete. Cibuli pokrájejte nadrobno, česnek na tenké plátky.

2. V hrnci rozehřejte sádlo a zpěňte na něm cibuli. Až zezlátne, přidejte maso, kmín a chvíli restujte. Přisypte mouku a orestujte dohněda. Přidejte papriku a česnek a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a vařte asi 15 minut. Přidejte nakrájené brambory a majoránku a vařte ještě 15 minut.

reklama
reklama

Komentáře