Babiččina mramorová buchta

Čokoládové řezy s tvarohem jsou výborným moučníkem k odpolední kávě.

Příprava: 40 minut

Náročnost: **

Cena za kus: 5 Kč

Suroviny na 24 kusů

- 250 g hořké čokolády

- 60 g másla

- 120 g krystalového cukru

- 2 lžičky vanilkového extraktu

- 2 vejce

- 80 g hladké mouky

Na náplň

- 250 g plnotučného tvarohu

- 50 g krystalového cukru

- 2 lžíce nastrouhané pomerančové kůry

- 3 lžíce pomerančové šťávy

- 1 lžička kukuřičného škrobu

- 1 vejce

Postup

1. Ručními metlami utřete tvaroh a cukr. Zašlehejte kůru i šťávu z pomeranče, kukuřičný škrob a vejce.

2. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo. Po vychladnutí vmíchejte cukr a vanilkový extrakt. Přilijte vejce rozšlehaná se dvěma lžícemi studené vody, vsypte mouku a promíchejte.

3. Těstem naplňte formu s pečicím papírem. Navrch naneste ochucený tvaroh a promíchejte. Pečte při 180 ºC asi 30 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden