Babiččiny skvělé koblihy

Dozlatova smažené kulaťoučké sladké koblížky vám hned zvednou náladu.

Suroviny na 20 kusů - 500 g polohrubé mouky - 20 g pískového cukru - 2 balení skořicového cukru - špetka soli - 50 g másla - 250 ml mléka - 4 žloutky - 3 lžíce rumu - 1 balení sušeného droždí - rybízová zavařenina - olej na smažení - moučkový cukr na posypání

Postup

1. Mouku smíchejte se solí, droždím a oběma cukry. Uprostřed udělejte důlek, vlijte do něj žloutky, vlažné mléko, rozpuštěné máslo a rum. Vypracujte hladké, vláčné těsto, které nechte asi 80 minut kynout.

2. Těsto rozválejte do obdélníku o síle asi 1,5 cm. Na polovinu dejte kopečky marmelády, pak přiklopte druhou půlkou těsta a tvořítkem vykrajujte koblihy.

3. Koblihy smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova. Poté pocukrujte.

reklama
reklama