Babiččiny šunkofleky

Do zlatova upečené šunkofleky s křupavou sýrovou krustou jsou oblíbenou českou klasikou.

Suroviny na 4 porce

- 350 g těstovin (kolínka) - 1 lžíce olivového oleje - 1 lžíce sádla - 1 cibule - 200 g moravského uzeného masa - 100 g čabajky - 100 g točeného salámu - 100 g slaniny - 150 g eidamu - sůl, pepř - tuk na vymazání formy - 5 vajec

Postup

1. Kolínka uvařte v osolené vodě. Sceďte, vmíchejte lžíci olivového oleje, aby se nelepily, a nechte vychladnout.

2. Na pánvi rozpusťte sádlo a krátce na něm orestujte cibuli pokrájenou na kostičky. Moravské uzené, čabajku a točený salám nakrájejte na tenká kolečka nebo kostičky. Slaninu pokrájejte na proužky, sýr nastrouhejte na struhadle nahrubo.

3. Pokrájené uzeniny smíchejte s orestovanou cibulkou a pak promíchejte s těstovinami. Osolte a opepřete. Směs dejte do zapékací formy vymazané tukem. Posypte nastrouhaným sýrem a přelijte rozšlehanými vejci. Pečte zakryté v rozehřáté troubě na 180 ºC asi 20 minut. Pak odkryjte a pečte do zlatavé kůrky asi 15 minut.

reklama
reklama

Komentáře