Bábovka jako od maminky

Výbornou pomerančovou bábovku s osvěžující polevou zvládne každý. Upečte ji třeba k nedělnímu kafíčku.

Suroviny

Na těsto - 350 g másla - 300 třtinového cukru - 2 balení vanilkového cukru - 6 vajec - nastrouhaná kůra ze dvou pomerančů - 300 g hladké mouky - 50 kukuřičného škrobu - 2 lžičky prášku do pečiva - tuk a mouka na formu

Na polevu - 250 g moučkového cukru - 2 lžíce horké vody - 1 lžíce pomerančové šťávy - 1 lžíce citronové šťávy

Postup

1. Změklé máslo nakrájené na kousky untřete se třtinovým a vanilkovým cukrem. Do hmoty zašlehejte vejce a pomerančovou kůru. Mouku promíchejte s kukuřičným škrobem a práškem do pečiva a pak směs postupně vmíchejte do máslové hmoty.

2. Těsto nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy a dejte péct do trouby při teplotě 175 ºC asi na hodinu.

3. Připravte si polevu. Moučkový cukr utřete s horkou vodou a pomerančovou a citronovou šťávou dohladka a dohusta.

4. Upečenou bábvku nechte vychladnout. Pak ji vyklopte z formy, postříkejte polevou a dozdobte proužky pomerančové kůry.

reklama
reklama

Komentáře