Bábovka s kandovaným pomerančem

Příprava: 45 minut + 40 minut kynutí

Jemná bábovka s kandovaným ovocem je výborný nejen k odpolední kávě.

Náročnost: **

Cena za porci: 7 Kč

Suroviny na 10 porcí:

- 350 g hladké mouky

- 1 a ½ lžičky sušeného droždí

- špetka soli

- 3 mandarinky

- 1 lžíce kukuřičného škrobu

- 3 lžíce sušeného mléka

- špetka strouhaného muškátového oříšku

- 60 g kandovaného pomeranče

- 100 ml vlažné vody

- 5 lžic rozpuštěného másla

Postup:

1. Do mísy prosejte mouku, sušené mléko, kukuřičný škrob, muškátový oříšek a sůl. Udělejte důlek, přidejte máslo a droždí. Vypracujte těsto a nechte ho 40 minut kynout. Do těsta zapracujte nakrájené mandarinky a nasekané kandované ovoce.

2. Těsto dejte do vymazané formy, přikryjte a nechte znovu vykynout. Před pečením potřete směsí mléka a másla. Pečte při 200 ºC asi 35 minut.

reklama
reklama

Komentáře