Bábovka s lískovými oříšky

Chcete návštěvu překvapit netradičním moučníkem? Upečte podzimní dýňovou bábovku!

Suroviny - 250 g polohrubé mouky - 250 g krupicového cukru - 250 g nastrouhané dýně Hokaido - ½ lžičky muškátového oříšku - 1 lžička skořice - ½ lžičky mletého zázvoru - 1 prášek do pečiva - 3 vejce - 250 ml slunečnicového oleje - hrst mletých lískových ořechů - tuk a mouka na formu

Na polevu - 300 g moučkového cukru - 30 ml horké vody - najemno nasekané lískové ořechy

Postup

1. V míse promíchejte sypké suroviny. Potom přidejte nastrouhanou dýni, všechna vejce, která prošleháte vidličkou, a olej a důkladně promíchejte.

2. Připravené těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. Bábovku dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C asi na 55 až 60 minut.

3. Až bábovka vychladne, polijte ji polevou, kterou připravíte smícháním moučkového cukru s horkou vodou, a posypte oříšky. Nechte zhruba 30 minut zatuhnout.

reklama
reklama

Komentáře