Moje chvilka pohody

Babské rady pro zdraví

Naše babičky znaly na každou bolest nějakou bylinku. Medicína z přírody je nejlevnější cestou, jak se dát co nejrychleji a přitom levně dohromady, tělu ulevit. Která z následujících doporučení zaručeně zabírá, můžete vyzkoušet.

Jak bojovat s...

… hmyzím štípnutím - zkuste poštípané místo potřít tekutým mýdlem a nechat zaschnout. Tekutina pokožku zklidní, usychající mýdlo ránu zatáhne a zabrání svědění. Dobré je také na postižené místo přikládat čerstvou cibuli.

… křečemi v lýtkách - potřebujete tři lžičky mochny husí. Bylinku přelijte půl litrem vroucí vody, nechte pět minut vyluhovat, pak sceďte. Pijte tři šálky tohoto teplého čaje denně.

… bolavou nohou - pokud jste špatně šlápli a noha není zlomená, výronu uleví chladivé obklady, použít můžete svazek křenového lupení, do kterého nohu zabalíte.

… nadýmáním - vezměte rozemletý anýz, fenykl, kmín - půl lžičky z každého koření na tři decilitry vřelé vody. Nechte pět minut vyluhovat, sceďte a nápoj pijte nejlépe teplý. Okamžitou úlevu přinese už samotné rozžvýkání tohoto koření.

Za vyzkoušení stojí i čerstvá petrželová nať. Pomůže také čaj z dobromysli. Čajovou lžičku této drogy zalijte 0,2 l vroucí vody a nechte deset minut odstát. Potom sceďte, čaj se pije vždy teplý.

… spáleninami od sluníčka - na postižená místa přikládejte vychlazené obklady ze silného černého nebo zeleného čaje. Pokud máte v lednici bílý jogurt, tvaroh, syrovátku, kefír, spálená pokožka je ocení.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden