Bagel sendvič

Lepší než mají ve fast- foodu

Gurmáni v trávě ocení sendvič vonící nejen hovězím, ale i chutí luxusu.

Ingredience:


  • 400 g hovězí vyzrálého hovězího masa

  • 3 lžíce rostlinného oleje

  • snítka rozmarýnu

  • 4 bagely

  • 4 listy salátu

  • 2 rajčata

  • ½ salátové okurky

  • 1 lžíce majonézy

  • 1 lžíce kečupu

  • 1 malá lžička dijonské hořčice

  • sůl

  • pepř


Postup:

  • Do očištěného masa vetřeme olej a vcelku ho opatrně vložíme na rozpálenou pánev. Opékáme nasucho z každé strany asi 4 minuty.

  • Osmažený steak rovnoměrně posypeme nasekaným čerstvým rozmarýnem a necháme ještě asi 10 minut dopéct v předehřáté troubě. Po vyjmutí z trouby ho zabalíme do alobalu a necháme asi tak 5 minut odležet. Nakonec lehce osolíme a opepříme.

  • Rozkrojíme bagely, poklademe na spodní stranu omytý a osušený salát, nejlépe kadeřavý nebo klidně rukolu, a na plátky nakrájená rajčata.

  • Maso krájíme přes vlákno na tenké plátky, poklademe ho na zeleninu a zakapeme kečupem.
    Pak přidáme okurku nakrájenou na tenké plátky škrabkou na brambory a přiklopíme horním dílem, který předem pomažeme majonézou a hořčicí. .

reklama
reklama

Komentáře