Můj čas na kafíčko

Bagety

Bagety můžete připravit i jako minibagetky. Před pečením na ně dejte plátek slaniny, plátek sýra a upečte dokřupava.

Ingredience: na 2 bagety

● 500 g hladké pšeničné mouky
● 100 g špaldové mouky
● 1 kostka droždí
● 400 ml vody
● 1 lžíce soli
● 1 lžička cukru
● mléko na potření
● semínka na posypání

Postup:

Ve 100 ml vlažné vody rozmíchejte rozdrobené droždí, cukr a lžičku mouky. Mezitím do mísy prosejte obě mouky a vmíchejte sůl. Přidejte kvásek a zbylou vlažnou vodu. Vše důkladně propracujte. Těsto přikryjte utěrkou a nechte ho kynout asi hodinku na teplém místě. Hotové těsto pak rozdělte na 2 díly.

Z každého vytvarujte bagetu. Obě dejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je mlékem a posypte semínky. Nechte ještě chvilku kynout a poté je vložte do trouby předehřáté na
200 0C. Bagety pečte dozlatova přibližně 30 minut.

Příprava: 90 min
Cena za 1 bagetu: 20 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden