Báječná paštika z uzené makrely

Příjemně sytá chuť a díky chilli papričce i (lehce) pálivá, takže vás rozhodně prohřeje.


Ingredience:


200 g uzené makrely bez kostí


1 malá chilli paprička


1 stroužek česneku


3 lžíce koriandru


150 g zakysané smetany


1 malá červené cibule


2 lžíce šťávy z limetky


sůl a pepř


Postup:


Rybu zbavte kůže a maso rukama rozdrobte na kousky, kosti odstraňte. Rybu vložte do misky. Chilli papričku zbavte semen a nasekejte nadrobno a přidejte k rybě.


Česnek prolisujte do misky a přidejte i nasekaný koriandr a zakysanou smetanu. Vidličkou promíchejte dohladka.


Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno a společně s limetkovou šťávou přidejte k masové směsi. Osolte, opepřete a promíchejte. Vložte do lednice na min. 2 hod.


Místo chilli můžete použít čerstvou feferonku, jídlo tak dostane pořádné grády.

reklama
reklama

Komentáře