Moje šťastná hvězda

Báječná zpěvačka zkrátka nedokázala žít bez svého publika

Moje šťastná hvězda

Když se na festivalu uvedla jako rocková babička, publikum šílelo. Okouzlený dav s ní zpíval její největší hity, jako byly písně Meteor lásky nebo Jednoho dne se vrátíš.

Nezdolná VĚRA ŠPINAROVÁ (†65) zažila mnoho vzletů i pádů. Sama tvrdila, že se dopustila mnoha chyb. Pro nás to však už navždy bude výjimečná dáma s jedinečným hlasem.

Malá žena s velkým hlasem, tak fanoušci přezdívali zpěvačce Věře Špinarové (†65). Dámě, která by se ani za všechny poklady světa neodstěhovala do velkého světa do Prahy.

Housle vyměnila za kytaru

Věra se narodila 22. prosince 1951 v Pohořelicích, jenže když jí bylo sedm let, tak se s rodiči odstěhovala do Ostravy. V té době se už učila na housle, které jí ale nijak zvlášť neuchvátily. A také zpívala, a to prý snad od chvíle, kdy poprvé otevřela ústa.

Když i do Čech vtrhla Beatlemánie a Špinarová poprvé viděla v kině snímek Perný den, zatoužila po kytaře. Tu první, za sto šedesát korun, dostala od maminky.

Věra musí na pódium

Od té chvíle budoucí slavná zpěvačka vysedávala s partou ostravských děcek na lavičkách, mlátila do

Zbývá vám 89% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden