Moje šťastná hvězda

Báječné recepty pro vás. Pochutnáte si a ještě ušetříte

Vařte za pár kaček

Asi budete souhlasit s tím, že vařit draze není žádný kumšt. Ale umění už je nabídnout svým blízkým dobroty, kvůli kterým nebudete muset sáhnout až tak hluboko do kapsy.
Pokud vás taková jídla hned nenapadají, nechte se inspirovat našimi následujícími recepty.

Zapečené těstoviny s cuketou

Urodily se vám na zahrádce cukety a už nevíte, co s nimi? Zkuste je následujícím způsobem a budete se olizovat. 

Suroviny pro 4 osoby:

400 g menších těstovin, 1 malá cuketa, 3 středně velká rajčata, 150 g tvrdého strouhaného sýru, směs koření na špagety, sůl, olej na vymazání

Omáčka na zapečení: 1 lžíce másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 2 ks taveného sýru, asi 200 ml mléka,pepř, sůl

Postup:

Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na osminky. Cuketu oloupeme a naporcujeme na kolečka. V míse promícháme uvařené těstoviny se zeleninou, osolíme a narovnáme do zapékací mísy. Zalijeme omáčkou, posypeme směsí koření na těstoviny, nastrouhaným sýrem a prudce zapečeme.

Omáčka: V kastrolku rozehřejeme máslo, přidám hladkou mouku a připravíme světlu jíšku. Za stálého míchání ji zředíme mlékem, přidáme tavený sýr, osolíme a opepříme. Kromě toho, že těstoviny patří mezi cenově dostupná a velmi oblíbená jídla, mají nespočet variací.

Nápaditý oběd pro celou rodinu.

Bramboráky jsou oblíbené snad v každé rodině, občas se u nich ale nechce stát. Když i budete chtít ušetřit práci, následující recept vám dobře poslouží. 

Kynutá litá cmunda

Suroviny pro 4 osoby:

1000 g brambor, 4 vejce, majoránka podle chuti, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, 40 g droždí, 3 g cukru, 200 g hrubé mouky, 50 g tuku na vymaštění pekáčku, 50 ml mléka Postup: Do vlažného mléka nadrobíme kvasnice a přidáme špetku cukru.

Postup:

Brambory oškrabeme a nastrouháme na jemno. Přidáme žloutky a lisovaný česnek, majoránku, sůl i pepř a dobře promícháme. Přidáme mouku a vymícháme polotuhé těsto, do kterého zapracujeme kvásek. Necháme asi 20 minut kynout. Poté přidáme pevný sníh ze 4 bílků a nalijeme do vymaštěného pekáčku. Barva povrchu po upečení by měla být zlatohnědá.

Zkuste skvělý mix vůní a chutí.

Kromě toho, že těstoviny patří mezi cenově dostupná a velmi oblíbená jídla, mají nespočet variací. Následující recept nejen chutná, ale je hezký i pro oko.

Těstoviny, na které se srdce směje

Suroviny pro 4 osoby:

½ balíčku těstovin, ½ vykostěného kuřete, 1 baliček zmrazené zeleniny s kukuřicí a brokolicí, 2 velké cibule, olej, sůl, 2 lžíce sójové omáčky, oregano podle chuti, sýr na strouhání

Postup:

Cibuli nakrájíme na větší kousky, kuře na kostičky, osolíme, opepříme a podusíme na oleji.
Když je maso hotové, přidáme zeleninu, zakapeme sójovou omáčkou a přidáme oregano. Uvařené těstoviny promícháme s hotovou směsí. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem.

Náš tip: Nápad pro vegetariány: kuře můžeme nahradit houbami. Místo kuřete lze použít třeba zbytky dušeného nebo pečeného masa od neděle.

Se zeleninovým salátem je to třeba rychlá a nenáročná večeře.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden