Báječný ovocný koláč s drobenkou

Těsto na koláč můžete ještě odlehčit tím, že místo zakysané smetany použijete smetanový bílý jogurt.


Ingredience:


1 vejce


1 hrnek cukru krupice


200 ml zakysané smetany


1 prášek do pečiva


1 hrnek polohrubé mouky


1 banán


700 g rybízu (mohou být i meruňky, rybíz, borůvky, třešně, letní jablka...)


Na drobenku:


6 lžic hrubé mouky + na vysypání formy


4 lžíce cukru krupice


1 balení vanilinového cukru


100 g másla + na vymazání formy


Postup:


Suroviny na drobenku propracujete prsty. Kulatou formu o průměru asi 28 cm vymažete máslem a vysypete hrubou moukou.


V míse utřete vejce s cukrem do světla, vmícháte smetanu, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháte.


Těsto opatrně roztáhnete pomocí stěrky po celé ploše formy, pokladete je rovnoměrně ovocem – banánem a rybízem – a nakonec přidáte drobenku.


Vložíte do trouby a pečete 25 až 30 minut, až drobenka zezlátne a bude křupavá (pokud použijete ovoce s větším obsahem vody, pečte koláč o 5 minut déle).

reklama

Komentáře