Balijské národní jídlo nasi goreng

Můžete si ho dát k obědu, večeři a jako Balijci klidně k snídani.


Ingredience:


300 g jasmínové rýže


150 g kuřecích prsou


3 vejce


lžička zázvoru


2 stroužky česneku


červená cibule


jarní cibule


1 lžíce pasty Sambal Oelek


lžíce sójovky


1 lžíce slunečnicového oleje


sůl, pepř


koriandr


Ingredience:


Rozpalte pánev, na ni přidejte olej, na kterém osmahněte maso a poté ho z pánve vyjměte. Nyní na pánev nakapejte opět trochu oleje a vmíchejte jedno vejce. Opět ho odložte stranou.


V této fázi si na oleji osmahněte cibuli, jarní cibulku, prolisovaný česnek a zázvor. Nakonec přidejte chilli pastu. Mezitím si podle návodu uvařte rýži.


Jakmile bude uvařená, přihoďte ji na pánev a promíchejte. Přidejte kuřecí maso, smažené vejce, sójovku, sůl, pepř a čerstvý koriand. Servírujte s volským okem.

reklama
reklama