Můj kousek štěstí

Bára Basiková: Komplexy si nese z dětství

Zkrachovala jí tři manželství, nedávno jí zemřela maminka. Zpěvačka se v poslední době brodí slzavým údolím. Dokonce prohlásila i něco v tom smyslu, že jí chybí sebevědomí, o které ji připravila trpká dětská léta.

Souhlasí s tím, že za komunismu rodiče dětem sebedůvěru příliš nevštěpovali, ona sama je toho neradostným důkazem. "Když před padesáti lety v době totality přišla za rodiči brýlatá zakomplexovaná holčička s tím, že by chtěla být zpěvačkou, nejásali nad tím.

V té době se to prostě nenosilo. Byla to taková utopie, že se mi všichni smáli a říkali, že je to nesmysl," vzpomíná Bára Basiková, která se s léty prosadila coby jedna z nejtalentovanějších zpěvaček své doby.

Na konzervatoř nebyla přijata pro nedostatek talentu. V deváté třídě měla pocit, že se jí zhroutil životní sen a že neví, jak a kam dál. Čelila také rozvodu rodičů, s matkou a bratrem pak zůstali sami. Neměli moc peněz a matka nebrala její touhu zpívat vážně.

"Říkala mému zpěvu krákorání a posílala mě dělat něco pořádného," stěžuje si Bára, která se s veškerou nepřízní osudu dokázala poprat a dokonce zvítězit. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden