Můj kousek štěstí

Barák chátrá, Felix kvete...

Vilu na pomezí pražských Vinohrad a Vršovic nepřehlédnete. Jenže s domem bývají starosti, a leží-li na bedrech jediného člověka, není oč stát.

Dagmar Patrasová se o honosnou třípatrovou nemovitost stará sama, neboť, jak je ostatně známo, vilný manžel Felix Slováček (77) se zajímá spíš o mladé ženy než o staré domy.

Ani o zahradu nijak zvlášť nedbá, když mu bylo řečeno, že je pozemek zpustlý a že by jej rozjasnilo jezírko, stručně poznamenal: „Mám strach, aby tu voda nesmrděla.“ Dal najevo, že se takzvaně nepřetrhne.

Požár ve vile

A když před lety kdosi vykradl garáž, odkud se ztratily golfové hole, kde byl Felix? Místo aby bránil domov, vyrazil s milenkou Lucií Gelemovou (38) na cesty.Vlažný vztah pána domu k majetku málem vyústil v tragédii. Ve vile hořelo!

Dagmar tvrdě spala, naštěstí ji vzbudil bdělý pes. Nešla elektřina, a když vyděšená herečka scházela potmě ze schodů, cítila kouř. „Myslela jsem, že jen nahodím pojistky, jenže to už jsem zjistila, že vyhořela strojovna u bazénu.

Odklad už to nesnese

Závada byla v zásuvce ve zdi. Máme tam všude dřevěné obložení, mohlo se stát skutečně velké neštěstí,“ stýská si královna dětských srdcí.

Jak je teď ráda, že si bere statečnou fenu vlčáka přes zimu do ložnice! Co by se stalo, kdyby ji Fatty nevzbudila, si raději ani nepředstavuje. A to psici přitom ještě odháněla, protože se jí nechtělo opustit teplou postel…

Saxofonistovi nastávají těžké časy. Dům potřebuje pořádnou rekonstrukci jako sůl. Jenomže daleko zábavnější je řádit s o čtyřicet let mladší milenkou v posteli anebo se po jejím boku natřásat před lidmi.

„Dům je ve svahu, ten roh má tendenci stále vlhnout, nemám z toho radost,“ zachmuřeně prohlásil hudebník. Čekají ho stavební práce. Bude nezbytné minimalizovat vlhkost a v neposlední řadě udělat nové elektrické rozvody.

Příšerné léto

Takové léto tedy čeká Felixe... Místo aby skákal s Gelemovou do bazénů či divokých mořských vln, bude dohlížet na stavbě. Také zahrada potřebuje zvelebit. Což aby vybudoval roztomilé jezírko s lekníny, zlatými rybičkami a spokojeným sádrovým vodníkem?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden