Barbeque žebra s uzenou paprikou

Ať už zvolíte klasická nebo uzená žebra, rozhodující je, jakou připravíte marinádu.


Ingredience:


2 kg vepřových žeber


1 lžíce uzené papriky


1 lžíce granulované cibule


sůl, pepř


Na marinádu:


1 malá cibule


2 stroužky česneku


6 lžic kečupu


1 lžíce jablečného octa


1 lžíce zauzené papriky


2 lžíce worcesterské omáčky


2 lžíce rostlinného oleje


sůl, pepř


Postup:


V misce smíchejte uzenou papriku a granulovanou cibuli. Žebra vcelku osolte, opepřete a okořeňte připravenou směsí. Žebra přendejte do zapékací mísy a přikryjte alobalem. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi dvě hodiny. 


Nyní připravte marinádu. Cibuli a česnek nasekejte najemno. Na pánvi rozpalte olej a obojí orestujte. Podle chuti osolte a opepřete. Přidejte kečup, papriku, ocet a worcesterskou omáčku.


Vařte 20 minut. Směs můžete podlít trochou vody. Žebra vyndejte z trouby a pomažte je připravenou marinádou. Pak je dejte dopéct na 20 minut.


Náš tip:


K žebrům podávejte rozpečenou bílou bagetku potřenou česnekem a lehce posolenou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden