Můj kousek štěstí

Barevné dobrodružství

Dokážete to, co kadeřnice? Jen to zkuste!

Barvení vlasů je nejlepší svěřit do rukou odborníků. Ale co si budeme povídat, často není čas nebo potřebujeme šetřit, a tak se rozhodneme pro domácí barvení.

Aby byl výsledek domácího barvení vlasů co nejlepší, poradíme vám pár tipů, s nimiž nešlápnete vedle.

Žádné velké změny

Začněte výběrem odstínu. Ten by měl být přirozený a co nejbližší vaší barvě. Pokud vás láká velká změna, například z tmavě hnědé na blond, melír či balayage, tu raději přeci jen svěřte do rukou kadeřníka.

Také si uvědomte, že odstín nebude takový jako na krabičce. Obvykle chytne barva tmavší, někdy až o dva odstíny, proto raději sáhněte po světlejší variantě. Pokud máte polodlouhé nebo dlouhé vlasy, rozhodně si kupte rovnou dvě krabičky vybrané barvy.

I v domácích podmínkách se můžete blýsknout krásnou novou barvou vlasů.

Správné načasování

Vlasy před barvením nemyjte, barvěte si je asi dva až tři dny po umytí. Před barvením si vlasy také nenamáčejte ani nepo­užívejte suchý šampon.

Přirozená produkce mazu ve vlasové pokožce ji totiž chrání před nechtěným podrážděním, které by mohla barva na vlasy způsobit. Barva se také bude na suché vlasy lépe nanášet a chytne rovnoměrněji.

Přípravu je třeba nezanedbat

Než se pustíte do samotného barvení vlasů, připravte si ručník, který vám nevadí zničit. Dále mějte po ruce mastný pleťový krém, kterým natřete ovál obličeje, aby z něj pak šla snadno smýt barva.

Potřebovat budete také ochranné rukavice, aplikační štětec, sponky do vlasů a plastovou nebo keramickou misku v níž barvu opatrně rozmícháte. Nikdy nedávejte barvu do kovové misky, která může společně s barvou vyvolat nežádoucí chemickou reakci.

Přečtěte si důkladně návod, pohlídejte si doporučovaný čas. Nevynechte ani test citlivosti pokožky. Barvu nanášejte pomocí aplikačního štětce od kořínků ke konečkům.

Předem si připravte všechny potřebné pomůcky.

Záleží i na nanášení

Máte-li odrosty, naneste barvu nejdříve na ně a nechte působit po dobu dle návodu a pak ji teprve rozetřete do délek. Nakonec barvu pomocí rukou v ochranných rukavicích důkladně vmasírujte do vlasů a nechte působit opět podle návodu.

Poté barvu důkladně smyjte pouze vodou, aby se ve vlasovém vláknu zafixovala. Když stéká čirá voda, můžete vlasy umýt šamponem, ideálně na barvené vlasy. Nezapomeňte na kondicio­nér či vyživující masku.

Pokud máte prosvětlené prameny a nechcete se jich vzdát, naneste na ně před barvením kokosový olej nebo výživnou masku na vlasy. Barva na tato místa tolik nepronikne a výsledkem bude přirozený efekt.

Barva roku 2023

Letos bude dominovat zimní zlatá. Hnědý odstín s jemným nádechem zlaté. Je to jemný tlumený odstín, který se hodí pro středně až tmavě hnědé vlasy a na blondýnkách vypadá přirozeně světlejší. Sluší většině žen v každém věku, působí oslnivě, mladistvě a dodá vlasům šmrnc.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden