Barevný fazolový guláš

Uvařte si fazole dopředu a ve větším množství. Použít je pak můžete třeba na pomazánku anebo polévku.

Suroviny:

2–3 lžíce sádla
2 cibule
4 stroužky česneku
4 pikantní klobásy
3 lžíce mleté papriky
1 lžička kmínu
1,5–2 l vody nebo vývaru
4 plátky chleba
2 konzervy červených fazolí
1 konzerva bílých fazolí
1–2 lžíce sušené majoránky
sůl a pepř

Rozděláme oheň pod kotlíkem. V kotlíku rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Jakmile začne cibule zlátnout, přidáme na kousky nakrájenou klobásu a chvíli ji opékáme. Přidáme mletou papriku, kmín a za stálého míchání restujeme asi dvě minuty. Pak zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme a přivedeme k varu.

Plátky chleba zbavíme kůrky a střídku nakrájíme na kostičky. Ty přidáme do guláše a necháme rozvařit. Díky chlebu guláš zahustíme. Nakonec přidáme vařené fazole a necháme je prohřát. Dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Podáváme s čerstvou chilli papričkou a chlebem.

reklama
reklama