Barevný salát

Suroviny:  8 malých brambor  250 g zelených fazolek  150 g cherry rajčat na větvičce  2 lžíce olivového oleje  sůl  4 vejce  1 balení mix salátů a listy červené řepy Zálivka:  150 ml olivového oleje  3 lžíce citronové šťávy  2 lžíce nasekaného kopru  ½ lžičky soli  čerstvě mletý pepř  ½ lžičky chilli vloček

Postup: Předehřejeme troubu na 200 °C.

Brambory dáme do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme 15–20 minut. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout. Z fazolek odkrojíme stonky, opláchneme. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem spolu s cherry rajčaty.

Zastříkneme olivovým olejem a mírně osolíme. Vložíme do trouby na 10 minut. Vyjmeme rajčata, fazolky otočíme a pečeme dalších 10 minut. Vejce uvaříme natvrdo. Připravíme zálivku smícháním všech ingrediencí.

Na talíře rozložíme salát, přepůlené brambory a vajíčka, na stranu pak rajčata a nakonec fazolové lusky. Zakapeme zálivkou.

reklama
reklama